Nina Beyer og hennes artistiske historie

Nina arbeider intuitivt, uten skisser eller planer, og lar prosessen styre den maleriske kursen.

I den sjarmerende fiskebyen Sennesvik, som ligger midt i de betagende landskapene i Lofoten, bor en talentfull kunstner hvis malerier snakker et språk av følelser og refleksjoner. Møt Nina Beyer, en mester i sitt fag, som ubesværet fanger essensen av sin indre verden på lerret.

For Nina er den kreative prosessen en intim samtale med kunsten hennes. Ved å omfavne spontanitet og intuisjon, forlater hun skisser og planer og lar penselstrøkene flyte fritt og guide henne langs den maleriske kursen. Det er i denne uforutsigbarheten at Nina oppdager sin sanne kunstneriske stemme, og finner trøst i de uventede overraskelsene som oppstår under den kreative reisen.

*Alle bilder av: Aurora Stenersen
*Keramikk i bilder laget av: Gunvor Tangrand

Fortsett å lese 🎨👇

KUNSTNEREN
NINA BEYER

Ninas kunstneriske reise begynte ved den prestisjetunge Kunsthøgskolen i Bergen, der hun forfinet ferdighetene sine innen illustrasjon og grafisk design fra 1993 til 1998. Siden den gang har hun begitt seg ut på et kreativt eventyr og invitert seere til å trå inn i hennes verden gjennom hennes fengslende soloutstillinger.

I 2017 viste Galleri Henrik Gerner i Moss frem Ninas kunstneriske briljans, etterfulgt av en fortryllende utstilling på Galleri Nobel i Oslo i 2015. Hennes verk har prydet gallerier over hele Norge, fra Bodø til Trondheim, og fra Bergen til Kragerø, der hun har blitt feiret for sin særegne kunstneriske stemme.

Ninas kunstneriske bestrebelser er ikke begrenset av soloutstillinger alene. Deltakelsen hennes i gruppeutstillinger har etterlatt et varig inntrykk, og hennes kunst har blitt vist ved bemerkelsesverdige steder som Nordnorsk kunstnersentrum i Svolvær, Hadsel kunstforening i Melbu og Galleri Nobel i Oslo, blant andre.

Anerkjennelse og verdsettelse

Hennes talent har vunnet anerkjennelse og verdsettelse, og har ført til at hennes kunst er blitt anskaffet av respekterte institusjoner som Hordaland fylkeskommune, UiB Bergen, Nordland fylkeskommune og Vestvågøy kommune.

Utover sine kunstneriske bestrebelser har Nina også bidratt med sin kreative ekspertise for å berike rom med fantastiske dekorasjoner. Hennes kunstverk pynter innsiden av ulike bygninger, inkludert Nordlandsykehuset i Gravdal, Pingvinhotellet UNN i Tromsø og Entra Eiendom i Bergen, for å nevne noen.

På sin reise som kunstner har Ninas lidenskap og kreativitet skint igjennom, og hun har mottatt prestisjetunge stipender fra Vestvågøy kommune. Hennes engasjement for visuell kommunikasjon og interiørdesign ledet henne til å etablere sitt eget foretak i 2000, der hun tilbyr en rekke tjenester som vakkert blander kunstnerisk talent og funksjonalitet.

Fra de levende strøkene fra penselen hennes til detaljene i illustrasjonene, gjenspeiler Nina Beyers kunst den dype forbindelsen hun deler med omgivelsene sine og sitt innerste jeg. Med hvert lerret hun omfavner, inviterer hun seere til å begi seg ut på en reise av ettertanke, og fremkaller en dyp samtale mellom kunst og sjel.

Å oppleve Nina Beyers kunst er å begi seg ut på en omformende reise—en reise som varer lenge etter at du forlater galleriet.

Hennes malerier, som kjære følgesvenner, har kraften til å inspirere, lege og vekke en følelse av undring i dybden av vårt vesen. I Lofotens fargerike kunstarv skinner Nina Beyers navn sterkt, en kunstner hvis verk snakker hjertets og sjelens språk.

BESØK NINA
I LEKNES