Riding og sledeturer

Vikingturen

 • Duration

  2t 30m

 • Difficulty

  demanding

 • Age

  14

 • Price

  1690 nok

Om

Dette er turen for mer erfarne ryttere, som ønsker en flott ridetur i gammelt naturlandskap og spennende geologi.

Vi starter på stallen på Hov, før vi rir innom ridebanen og forbi amfiet det vi mener er det gamle Hovet og ofringsstedet på Hov.

Så rir vi innom den kjente golfbanen Lofoten Links og mot midten av øya hvor vi finner Gimsøymyrene naturreservat og Storraet. Storraet ligger ved den gamle sjølinja midt på øya som dateterer seg ca 2000 år tilbake i tid hvor det også fantes bosettinger i jernalderen. Vi tar en pause ved det gamle tunanlegget med rester etter 6 hus, dateringene herfra spenner over perioden 195 f. Kr. til 680 e Kr. Dette var kanskje et viktig møtested for vikingene en gang i tiden som kanskje red hit fra gårdene rundt.

Etter pausen rir vi tilbake over raet og en kan prøve de ulike gangartene til Islandshesten. Uansett rir i det tempo dere behersker, og kan dele gruppen ved behov og om det lar seg gjøre. Veien over Storraet ligger på et høydedrag som gir flott utsikt i 360 grader over naturreservatet og fjellene rundt. Tilbake på Hov rir vi forbi naust tuftene for vikingskipene som en gang var på Hov og innom stranda før turen avsluttes i stallen.

For alle turene tar vi værforbehold da vi setter sikkerheten først. Er værforholdene for dårlige vil vi sette opp en ny tur på et annet tidspunkt.

Vektgrense er 95 kg på alle rideturer.

Les mer

Hov Gård ligger ved stedet Hov på Gimsøy midt i Lofoten. Dette er ca 45 km sørvest for Svolvær og ca 50 km nordøst for Leknes. Følg E10 og ta av ved Sundklakkbrua på Gimsøy. Gården ligger sentralt i Lofoten, med under en times kjøring til de fleste overnattingsanleggene og attraksjonene.

Fasiliteter

Aldersgrense
Aldersgrense
Miljøsertifisering
Miljøfyrtårn
Spesielt tema
Sommer
Vinter

Var dette nyttig?

Takk for din tilbakemelding!

Vi leser alle henvendelser, men kan dessverre ikke svare deg.