Klatring

Stetind – «Normalveien» Sørøstryggen med Northern Alpine Guides

  • Price

    3500 nok

Om

Stetind! Norges nasjonal fjell med sine 1391 meter ruvende over fjorden, en majestet i nasjonal sammenheng. Her er det ingen enkle veier opp.
Kanskje Arne Næss sa det best: “Stetind er en fabelaktig reisning. Fjellet kommer rett opp av sjøen, blir brattere og brattere på en helt nydelig måte. Stetind er deilig granitt, hard, god stein å holde i. Det er som om fjellet er på din side”

Her er det flere lange og krevende klatreturer på mange taulengder og førstebestigerenes valg fra 1910 som tar deg fra Halls fortopp og langs den luftige ryggen mot de forbitrede fingertak under Mysosten. Har du mindre erfaring med klatring anbefaler vi førstebestigernes valg opp normalruta. Hvis du har klatret litt fra før anbefaler vi den klassiske sydpilaren som som Arne Næss førstebesteg i 1936.

Stetind – «Normalruta» – Sørøstryggen

Normalveien opp Stetinds sørøst rygg er langt ifra en normal vei. Denne ryggen er spekket med flott granitt, luftige partier og utrolig utsikt. Her er det mye moderat til lett klatring, med ett vanskeligere parti som gjorde at fjellet sto ubesteget en stund før førstebestigerne fant en vei forbi mysosten (en klassisk formasjon midtveis på ryggen). De berømte fingertakene under mysosten er ikke spesielt vanskelige, men kan være en noe luftig opplevelse. Bonusen er at klatringen etter dette er lett og tar deg ganske raskt til toppen.
Normalveien byr på det beste av det beste innenfor alpinklatring. Her får du en fantastisk tur inn med flott utsikt ettersom man kommer høyere. Når man tar på selen på Halls fortopp venter det en fantastisk ryggtravers som til slutt tar deg opp på Norges nasjonalfjell.
Dette er den perfekte tur for alle som har gått litt i fjellet før og er klare for en litt større utfordring. Par, venner eller kanskje helt alene, uansett vil våre guider se til at dette blir en unik opplevelse.

Alt av klatreutstyr er inkludert i prisen (også det du måtte trenge).
Klær og sko egnet for høyfjellet samt ryggsekk med ekstra klær, mat og drikke.

Erfaring: Fjellvant og i normalt god form. Kunne følge på enkle klatreopptak (grad 4). Vi anbefaler en ekstra dag med guide for trening, tur og forberedelser.

Dato: Juni – September.

Antall dager: 1 dag

Les mer

Var dette nyttig?

Takk for din tilbakemelding!

Vi leser alle henvendelser, men kan dessverre ikke svare deg.